ÖĞ-DER Bolu Şubesi HZ. MUHAMMED’İ Anmak ve Anlamak konulu konferans düzenledi

ÖĞ-DER Bolu Şubesi HZ. MUHAMMED’İ  Anmak ve Anlamak konulu konferans düzenledi

Öğretmenler 15 Aralık 2016 perşembe günü Şuurlu Öğretmenler Derneği'nin Bolu Şubesi tarafından düzenlenen "HZ. MUHAMMED’İ ( SAV ) Anmak ve Anlamak" konulu konferansta bir araya geldi.

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen organizasyonun sunumunu Bolu Sakarya Ortaokulu Müdür Yardımcısı Kasım Kaya yaparken konferansa ilgi de büyüktü. Mustafa ARACI hocanın güzel Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra kürsüye çıkan bolu şube başkanı Abdullah YEMEZ şu ifadelere yer verdi. “Öncelikle İstanbul’daki hain terör saldırısında şehit düşen polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Halep’te yaşanan insanlık dramının bir an evvel son bulması ve İslam dünyasının birliğine vesile olacak adımların bir an önce atılmasını istiyor bekliyoruz“ dedi.

"HAYATIN HER ALANINDA ONU ANMALIYIZ"

Konferans konuşmacısı Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Talip Ayar her alanda peygamberimizi anmalıyız vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı. "Sadece kandillerde değil sadece özel günlerde değil gündelik hayatımızda da ibadetlerimizde de eğitimde de kısaca hayatın her alanında onu anmalıyız. Peygamberimiz bütün davranışları sözleri hareketleriyle bütün herkese davet yoluyla İslam'ı ulaştırmaya çalışmıştır. Herkesin bir ismi bir kimliği var ama aynı zamanda Müslüman kimliğine de sahibiz. Sahip olduğumuz mümin kimliğini de unutmayarak yaşamalıyız. Hz. Muhammed nasıl davetçi özelliğindeyse bizde onun ümmeti olarak bu davetçi özelliğini devam ettirmemiz gerekir.

"İLK GÖREVİ O ÜSTLENDİ"

Ayar, Hz. Muhammed'in hiç bir şekilde vazifesinden vazgeçmediğine değinerek "Ona sunulan nefis tekliflerine cevap olarak 'Bir elime güneşi diğer elime ayı verseniz ben görevimden yine vazgeçmem' diyerek net bir şekilde belirtir. Hangi iş olursa olsun hangi davranış olursa olsun Hz. Muhammed'den öğrendiğimiz bir şey daha samimiyettir. Mümin samimiyet elbisesi üzerine nasıl oluyorsa öyle giyinmesi gerekir. Hz. Muhammed'in sözü neyse davranışı da aynı olduğunu hepimiz biliyoruz. Hendek Savaşı'nda hendek katılmasına ilk giren kişi Hz. Muhammed'dir. Yol gösteren öğretmen olarak ilk görevi o üstlendi"

"ÜMİTSİZLİĞE YER YOKTUR"

Ayar son olarak "Hz. Muhammed'in hayatında asla ümitsizlik yoktur. Hem amcası olan Ebu Talibi hem de eşi Hz. Ayşe'yi kaybetti ama bu durumlarda efendimiz yılgınlık bıkkınlık göstermedi. Davetçi görevine devam etti. Hayatta inişler çıkışlar var ama bunlarla birlikte Hz. Muhammed'in bize söylediği bir diğer nokta da hayatta ümitsizliğe yer yoktur olmuştur" dedi.

Google Plus'da Paylaş

Haber Görselleri

Yorumlar