Şuurlu Öğretmenler Derneği aylık şube başkanları toplantısı Ankara´da yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Hamdi Sürücü ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilerin ders yükü altında ezildiğini söyledi. Sürücü: "Haftalık ders saatinin ve ders çeşitliliğinin fazla olması öğrenci başarısını düşürmektedir. Haftalık ders saati, İlkokullarda 25, Ortaokullarda 30 ve Liselerde 35 ders saati olmalıdır." dedi.
Öncelikle Adana Aladağ´da meydana gelen elem verici yangında vefat eden 11 yavrumuza ve bir eğitimci kardeşimize Allah´tan rahmet, ailelerine de sabrı cemil niyaz ediyoruz.
Kış şartlarında ayrılıkçı terör örgütüyle mücadelede şehit olan polis ve askerlerimize de Allah´tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyoruz.
Adeta yazboz tahtasına dönmüş olan eğitim sistemimizi Fulbright eğitim komisyonu ve AB kriterlerinden kurtarıp, adına yakışır şekilde millî olması sağlanmalıdır. Mevcut eğitim sistemi batıcı olmaktan kurtarılmalı ve ruh kökenine, özüne dönmelidir.
Millet olarak Dünya ve ahiret saadeti istiyorsak evlatlarımızı inanç ve kültür değerlerimize göre yetiştirmeliyiz. Gençlerimize İslam´ı doğru şekilde öğretmeliyiz.
Eğitimde şekilde değil, özde değişiklik yapılması gereklidir. Müfredatlar ve yeni ders kitapları millî ve manevi değerlerimize uygun olarak hazırlanmalıdır.
Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak TV dizilerinden son derece rahatsızız. Her hafta yayınlanan onlarca dizide aşk, şiddet, argo ve küfürlü ifadelerle nesillerimiz ifsat edilmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını ve RTÜK´ü bu konuda göreve çağırıyoruz. Nesillerimizi uyuşturan, onları ahlâk ve maneviyattan uzaklaştıran, ahlâk yoksunu bu diziler titizlikle takip edilmeli, bunlara gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.
TV kanallarındaki ahlaksız sahneleri ilkokul çağındaki çocuklarla ailecek izletmeten çekinmeyen bu programlara mutlaka engel olunmalıdır.
Şans oyunları adı altında yaygınlık kazanan kumar oyunları ile gençler üretmeden kazanmaya teşvik ediliyor. Bu şans oyunları en kısa zamanda kaldırılmalıdır.
Öğretmen yetiştirme sistemi gözden geçirilmeli, Öğretmen seçiminde hassasiyet gösterilmelidir. Öğretmenliği insan yetiştirme sanatı olarak gören, merhamet sahibi rehber eğitimciler yetiştirilmelidir.
Mesleki eğitim teşvik edilmeli, kaliteyi arttırmaya yönelik tedbirler alınmalı, mesleki yeterlilik sahibi bireylerin yetişmesi için çalışmalar yapılmalıdır.
19. Millî Eğitim Şurasında benimsenen kararlar doğrultusunda çocuklarımıza birinci sınıfdan itibaren din kültürü ve ahlak bilgisi dersi zorunlu hale getirilmeli, Turizm ve Otelcilik liselerinde okutulan alkollü içecek ve kokteyl hazırlama dersi kaldırılmalıdır. Alkolle tanışmanın 10-11 yaşlarına düştüğü ülkemizde bu kararın uygulanması, alkolden uzak bir gençliğin yetişmesine katkı sağlayacaktır.
Akıllı telefonlar ortaöğretimde gençlerin derslere olan ilgisini azaltmaktadır. Öğrencilerin sınıflara akıllı telefonla girmesini engelleyecek çalışma yapılmalıdır.
Haftalık ders saatinin ve ders çeşitliliğinin fazla olması öğrenci başarısını düşürmektedir. Haftalık ders saati, İlkokullarda 25, Ortaokullarda 30 ve Liselerde 35 ders saati olmalıdır.
Beşinci sınıflarda uygulanmak istenen yabancı dil hazırlık sınıfı eğitimin kalitesine katkı sağlamayacak, gençliği batı taklitçisi ve kültürel sömürgenin malzemesi haline getirecektir. Bundan kesinlikle vazgeçilmelidir. Yabancı dil dersleri ilk okul ve orta okullardan kaldırılmalı sadece ortaöğretimde seçmeli olmalıdır. Yabancı dil öğrenmek isteyenlere imkan sağlanmalı ve kolaylaştırılmalıdır.
2016-17 Eğitim Öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci, veli , eğitim çalışanı ve milletimiz için hayırlı olmasını yüce Allah´tan diliyorum .
Hamdi SÜRÜCÜ
ÖĞ-DER GENEL BAŞKANI